Parkinsonforeningen - Klub Ringsted

Michael (jeg) har for nogle år siden fået stillet den kedelige diagnose "Parkinson". Udover lidt rysten på højre hånd er jeg dog endnu ikke så mærket af sygdommen, men det er dog blevet en smule værre hen over årene. Og det er jo netop sådan Parkinson omfører sig - det bliver ikke bedre men værre og der findes ingen varig behandling. Det endte da også med at erhvervskørekortet til bus røg sig en tur, - og så var man pludselig arbejdsløs.

I stedet for at melde mig arbejdsløs valgte jeg at gå på efterløn..

Da jeg fik stillet diagnosen Parkinson valgte jeg ret hurtigt at melde mig ind i Parkinsonforeningen. Vi er faktisk i dag begge medlem af foreningen, jeg som Parkinsonramt og Jens som pårørende. Medlemskontingentet er godt givet ud, for foreningen giver mulighed for støtte ved diverse fagpersonale samt mulighed for at blive informeret om f.eks. nyeste tiltag, om forskning på området m.m.

Parkinsonforeningen har også en række kredse i det ganske land, hvor hver kreds er repræsenteret ved diverse klubber. Selv er jeg hjemhørende i Klub Ringsted. Der kan hentes informationer om kredse og klubber på Parkinsonforeningens hjemmeside. Som medlem af foreningen gives der automatisk medlemsskab af klubberne, men ikke medlemmer er også velkommen til at m&oslalsh;de op til klubmøderne, tag da blot kontakt til den klub ansvarlige som du kan læse dig frem til på foreningens hjemmeside.

Fidusen ved at komme i klubberne er at være sammen med andre med Parkinson under hyggelige og afslappet former og på den måde at få kontakt til ligesindede. Møderne er både for dem der har fået stillet diagnosen samt deres pårørende.

I dag er jeg som nævnt medlem af og nu også tovholder/kontaktperson for Klub Ringsted. Vi afholder cirka 1 arrangement hver anden månd. Af aktiviteter kan nævnes:

  • Kaffe/hyggemøder på Hyldegården i Ringsted
  • Tema møder med foredrag af fysioterapeut, neurolog, sundhedspersonale etc.
  • Udflugter til seværdigheder
  • Lette gåture i nærområdet
  • Julefrokost
Kalender for kommende aktiviteter i Klub Ringsted:
  • 6. oktober kl. 16.00 - Hygge/kaffemøde med foredrag af fysioterapeut - tilmelding nødvendig
  • 8. november kl. 16.00 - Hygge/kaffemøde - tilmelding nødvendig
  • 7. december - kl. 15.00 - Julefrokost på Hyldegården - tilmelding nødvendig

Klubbens domicil er Hyldegården, Hyldegårdsvej 42 1. sal, 4100 Ringsted. Gode faciliteter og rampe og elevator for dårligt gående.

Kontaktperson/tovholder: Michael Sørensen - Telefon: 61 14 44 84 - E-mail: michael@jensmichael.dk.